yasminhargreavesphotography-0276.jpg

Formules

Stakingen bij dc's Albert Heijn voorlopig voorbij

ZAANDAM – De stakingen bij de distributiecentra van Albert Heijn worden voorlopig opgeschort. Dat heeft vakbond FNV vannacht bekend gemaakt. Gisterenavond laat heeft de supermarktketen een verbeterd bod uitgebracht. Daarin komt zij de bonden tegemoet op een aantal belangrijke knelpunten.

Redactie |

AH had al eerder deze week een loonsverhoging van 10% voorgesteld voor de nieuwe cao. De bonden FNV en CNV weigerden toen nog om nieuwe onderhandelingen te starten. Struikelblok voor de bonden waren de verslechteringen in de arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld de toeslagen voor het werken op zondag. Albert Heijn ziet in het nieuwe bod af van deze wijziging waardoor ook nieuwe werknemers en uitzendkrachten recht houden op dezelfde vergoedingen die gelden voor de huidige werknemers.

Uitzendkrachten
Andere verbeteringen zijn het vaststellen van de roosters van uitzendkrachten. Die worden straks twee weken van tevoren vastgesteld en werken in meerdere ploegendiensten per week wordt sterk beperkt. Nieuw personeel heeft in het bod ook recht op de regeling die het mogelijk maakt om vervroegd uit te treden. Het aantal medewerkers in vaste dienst wordt uitgebreid tot 100 fte.

Shefania Sewbaks, bestuurder FNV Handel: “We hebben goede hoop dat we met Albert Heijn tot een goed resultaat kunnen komen op basis van het bod dat er nu ligt. De medewerkers van Albert Heijn hebben laten zien hoe belangrijk en onmisbaar ze zijn. Het is voor ons enorm belangrijk dat zij gewaardeerd worden voor hun harde werk. Of ze nu in vaste dienst zijn of er als uitzendkracht werken.”

Binnenkort worden de onderhandelingen over de nieuwe cao voortgezet.

Bron: Levensmiddelenkrant