koeinweistal.jpg

Formules

Supermarkten en foodservice gaan voor nieuwe duurzaamheidsstandaard

LEIDSCHENDAM – Supermarktorganisaties en foodservicebedrijven willen samen met Nederlandse boeren en tuinders komen tot een nieuwe, breed gedragen duurzaamheidsstandaard. De focus met komen te liggen op versproducten van Nederlandse bodem en een goed verdienmodel voor de deelnemende boeren en tuinders.

Redactie |

Het Albert Heijn ‘Beter voor Natuur en Boer’ programma wordt als model genomen om tot een nieuw Topkeurmerk te komen dat aan de eisen voldoet van Milieu Centraal. De Nederlandse levensmiddelenhandel wil op deze manier ‘bijdragen aan de transitie naar een nieuwe en toekomstbestendig voedselsysteem in Nederland”, aldus een verklaring van het centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

Topkeurmerk
In een reactie op de verklaring stelt de Stichting Milieukeur (SMK) dat haar keurmerk ‘On the Way to PlanetProof’ het beste vertrekpunt is voor de nieuwe duurzaamheidsstandaard van het CBL. Bij dit keurmerk zijn meer dan 3000 boeren en tuinders aangesloten en maakt het daarmee de grootste groep met een keurmerk in de sector. Ook maken supermarkten al gebruik van dit keurmerk bij de inkoop van versproducten. SMK stelt voor haar Topkeurmerk branchebreed ter beschikking te stellen en hoopt in gesprek te komen met het CBL.

Bron: Levensmiddelenkrant