egg-4026167.jpg

Buitenland

Tesco biedt steun aan Britse eierboeren

CHESHUNT – Britse supermarktketen Tesco heeft aangekondigd nog eens 10 miljoen pond extra steun te bieden aan de Britse eiersector. Ook zal de formule de bestaande beperkingen, die klanten voorschrijft maximaal drie dozen eieren tegelijk te kunnen kopen, opheffen om de sector een extra stimulans te geven.

Redactie |

Het eierplafond werd in november 2022 ingevoerd om de druk op de toeleveringsketen te verlichten die te maken kreeg met het uitbreken van de vogelgriep en de prijsstijgingen voor voer en energie. Het steunpakket zal aan eierleveranciers worden betaald om niet alleen de kosten van behandeling, verwerking en eierproductie te dekken, maar ook de prijsverhoging van het kippenvoer. De kosten van pluimveevoer bedragen ongeveer 70% van de productiekosten op eier- en pluimveehouderijen.

Versoepelen
 “We zijn erg blij dat we onze Britse eierleveranciers en -producenten een nieuw pakket financiële steun kunnen bieden. De sector heeft de afgelopen 18 maanden te maken gehad met een aantal zeer moeilijke omstandigheden, waaronder verhogingen van inputs zoals voer en energie, evenals de uitbraak van vogelgriep, dus we hopen dat deze steun een aantal van deze uitdagingen verlicht. Nu de omstandigheden beginnen te versoepelen, kunnen we ook de aankoopbeperkingen opheffen die we sinds november vorig jaar voor eieren in de schaal hadden. Klanten kunnen er zeker van zijn dat we ook 100% Brits blijven op al onze eieren in de schaal, nu onze vijfjarige contracten met onze leveranciers in volle gang zijn”, aldus Dominic Morrey, commercieel directeur van Tesco.

Bron: Levensmiddelenkrant