Tonys-Chocolonely_cocoa_drying_01.jpg

Fabrikanten

Tony’s Open Chain heeft drie nieuwe missiepartners

AMSTERDAM – Drie bedrijven hebben zich aangesloten bij Tony’s Open Chain, dat de missie heeft om chocolade 100% slaafvrij te maken. De nieuwe deelnemers zijn Pleese, Huel en chocoladeverwerker Natra.

Redactie |

Pleese is een Brits cheescakemerk en Huel doet in voedingssupplementen. Zij kopen nu hun cacao in via Tony’s Open Chain. Het aantal merken dat zich nu heeft aangesloten staat met de twee nieuwelingen op 10. De Spaanse chocoladeverwerker Natra doet hetzelfde om ervoor te zorgen dat nog meer chocolademerken aan kunnen sluiten en hun cacao eerlijk en traceerbaar kunnen inkopen. Natra is de derde verwerken die zich heeft aangesloten.

Marieke Doelman, operations lead van Tony’s Open Chain licht toe: “Tony’s Open Chain helpt merken om de meest grote problemen in de cacao-industrie op te lossen: illegale kinderarbeid, armoede en ontbossing. Dat doen ze door bonen te kopen bij onze partnercoöperaties volgens Tony's 5 samenwerkingsprincipes, zoals voor de lange termijn de prijs voor een leefbaar inkomen te betalen voor 100% traceerbare bonen. Met deze nieuwe partners aan boord, zetten we samen grote stappen richting systeemverandering in cacao. En met Natra als derde verwerker kunnen we nog meer merken verwelkomen in Tony's Open Chain.”

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: