TGTG.jpg

Fabrikanten

Too Good To Go Magic Pakketten groot succes

AMSTERDAM – In minder dan een jaar tijd zijn er meer dan 2,5 miljoen producten gered van verspilling. Too Good To Go heeft sinds de introductie ruim 100.000 Magic Pakketten verkocht aan consumenten. Deze pakketten zijn gevuld met levensmiddelen van fabrikanten, die zij niet meer via de retail kunnen of mogen verkopen.

Redactie |

Vorig jaar november werd het Magic Pakket geïntroduceerd. Too Good To Go koopt rechtstreeks bij meer dan vijftig fabrikanten producten op die bijvoorbeeld dicht op de houdbaarheidsdatum zitten, beschadigd zijn of fouten op het label hebben. De producten zijn nog prima voor consumptie geschikt, maar kunnen niet aan retailers worden geleverd. Tijdens de verwerking, productie en verpakking vindt ongeveer 18% van de verspilling van voedsel plaats omdat deze producten voorheen werden vernietigd. Too Good To Go verpakt de producten en bied ze in de app te koop aan tegen een gereduceerd tarief. De Magic Pakketten worden bij de consument via de post thuisbezorgd.

Voedselverspilling
Geertje Zeegers, country director van Too Good To Go Nederland over de mijlpaal: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om voedselverspilling tegen te gaan. Het Magic Pakket biedt niet alleen een uitkomst voor de fabrikant, maar ook voor de consument en de planeet. Een win-win-win oplossing waar een groeiend aantal bedrijven de waarde van inziet. We roepen fabrikanten die nog niet aangesloten zijn op om zich ook aan te sluiten en krachten te bundelen in de strijd tegen voedselverspilling. Samen bereiken we meer.”

Sinds de komst van Too Good To Go op de Nederlandse markt in 2016 hebben 4 miljoen Nederlanders de app op de telefoon gezet. Bakkers, horecagelegenheden en supermarkten kunnen via de app overgebleven voedsel aanbieden aan consumenten. Deze verrassingspakketten, klanten weten vooraf niet wat er in zit, kunnen dan worden gekocht voor veel minder dan de werkelijke waarde. Inmiddels zijn er meer dan 10.000 partners aangesloten en zijn er ruim 22 miljoen maaltijden gered.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: