joost.jpg

Formules

Van flessenbandmedewerker tot Spar-ondernemer

HIERDEN - In de Spar-vestiging in Hierden komt een nieuwe ondernemer. Vorige week kondigde Joost Christiaanse zijn officiële komst aan. Hij neemt het stokje over Joost van Drie die dertig jaar aan het roer heeft gestaan van Spar in Hierden.

Nanja Pol |

Met ingang van 2 januari is het officieel. Christiaanse was al drie weken eerder te zien in deze locatie in Hierden om kennis te maken met de winkel. In oktober van het afgelopen jaar liep hij voor een periode mee in de Spar in Emst. “Daar heb ik het Spar-gevoel gekregen en ervaring bij deze supermarktketen opgedaan”, aldus de Christiaanse. 

Ondernemerschap
Christiaansen zegt: "Het is nog even wennen maar het bevalt me nu al goed in Hierden." De kersverse ondernemer werkt al jaren in de supermarktbranche en heeft zo ongeveer alle facetten van het vak gezien. “Van flessenbandmedewerker tot district sales manager van tien filialen, ik heb het allemaal gedaan”, zegt Christiaanse. Voor zijn laatste functie was hij veel op pad voor Aldi Deventer. Het gemis van contact met de werkvloer zoals hij zelf zegt, en de goede ideeën die hij niet kwijt kon in deze baan, maakte dat hij supermarktondernemer wilde worden.

Met name de ontwikkelingen binnen de foodservice bij Spar spreken hem erg aan. In het voorjaar vindt er een verbouwing plaats en wordt de winkel groter en moderner met de komst van Spar foodclub. De foodservice krijgt hiermee een belangrijkere plek binnen de Sparvestiging in Hierden.

Bron: Levensmiddelenkrant