micky adriaansens en ph 3 bewerkt.jpg Demissionair mininster van Economische Zaken en Klimaat Micky Andriaansens kreeg een Super Steun-krant uit handen van Vakcentrum-directeur Patricia Hoogstraaten.

Ondernemers

Veel steun voor lokale zelfstandige supermarktondernemer

WOERDEN – In de Super Steun-kaartenactie van het Vakcentrum is door meer dan 10.000 consumenten steun uitgesproken voor de lokale zelfstandige supermarktondernemer. Vorige week kreeg demissionair minster-president Mark Rutte een bloemlezing uitgereikt door Vakcentrum-bestuurslid Froukje Mulder. Demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Andriaansens kreeg een Super Steun-krant uit handen van Vakcentrum-directeur Patricia Hoogstraaten.

Redactie |

“Supermarktondernemers  vervullen een belangrijke rol voor hun klanten, maar in bredere zin ook voor buurt, wijk of dorp”,  zegt Hoogstraaten. “Dat willen we met de Super Steun-actie nog eens benadrukken. En het is heel mooi dat klanten dat van harte onderschrijven. Aan de andere kant wordt het ondernemen steeds moeilijker. Ondernemers hebben niet alleen last van enorme huurprijsstijgingen en (te) hoge energiekosten, maar ook van een stijging van de loonkosten van 20% binnen 13 maanden. Den Haag maakt het winkeliers ook steeds moeilijker. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de ondernemer en nieuwe regels opgelegd, die kunnen leiden tot omzetverlies. Denk bijvoorbeeld aan het voorgenomen verbod op de verkoop van tabak en de accijnsverhoging en daarmee ook een groter prijsverschil ten opzichte van onze buurlanden. Ondertussen moeten de ondernemers investeren in digitalisering en verduurzaming.”

Actie
De actie is georganiseerd door het Vakcentrum, de branchevereniging voor zelfstandige supermarkten. “Supermarkten, verspreid over het land, hebben tot nu toe ruim 10.000 steunbetuigingen ontvangen. Die zijn door het Vakcentrum onder andere gepresenteerd aan demissionair minister-president Mark Rutte vanochtend in het Torentje. Hij schreef op een exemplaar van de Super Steun-krant:  “Fantastisch wat kleine en grote supermarkten in dorpen en wijken doen voor samenhang, gezelligheid, naar elkaar omkijken. We blijven de steunbetuigingen verzamelen en gebruiken. De overheid moet echt beter begrijpen hoe belangrijk de supermarkt is voor een buurt, wijk of dorp”, besluit Hoogstraaten.

mark rutte en froukje mulder.jpg

Bron: Levensmiddelenkrant