Dekamarkt groente en fruit.jpg

Formules

Vegetarisch Too Good To Go gaat landelijk

VELSEN-NOORD – Dekamarkt is de eerste supermarkt die landelijk de vegetarische Too Good To Go-pakketten gaat aanbieden. Dit gebeurt per 1 september. Tegelijkertijd bereikt de supermarktketen een mijlpaal met 500.000 geredde boxen. De lancering komt precies drie jaar na de lancering van het Broodpakket in alle filialen.

Redactie |

De samenwerking met Too Good To Go, de online ‘verspil minder marktplaats, begon vijf jaar geleden. Producten met een naderende tht – of tgt-datum worden in de supermarkt verzameld en als pakket tegen een kleine prijs aangeboden in de voedselverspillingsapp. Deze kan de klant in de winkel ophalen.

Duurzaamheid
Vanaf 1 september komt er nu ook een vegetarische variant op de verrassings- en broodboxen in de winkel te liggen. Deze kan voor vijf euro kan worden aangeschaft en bevat nog goed te consumeren vegetarische producten. Hiermee wil Dekamarkt haar missie voor duurzaamheid binnen de voedselbranche bevorderen.

“Sinds de oprichting van DekaMarkt in 1941 zijn we gedreven om een verschil te maken in de maatschappij. Dat doen we aan de hand van vier pijlers: mens, gezondheid, product en milieu. We zijn ons ervan bewust dat voedselverspilling een enorme impact heeft op de laatste pijler en doen er dan ook alles aan om het terug te dringen. Zo doneren we al meerdere jaren aan de voedselbank en zijn er steeds meer verspillingskoelingen te vinden in onze winkels. Maar we zijn ambitieus en evalueren constant wat we nog meer kunnen doen. De introductie van de vegetarische pakketten is een mooie volgende zet die onze gezamenlijke impact nog verder vergroot”, aldus Wouter Hummel, formulemanager bij Dekamarkt.

Mijlpaal
Too Good To go zegt verheugd te zijn met de inspanningen van de 104 filialen om voedselverspilling tegen te gaan. Geertje Zeegers, country director Nederland: “Vijfhonderdduizend geredde pakketten is een fantastische mijlpaal in de samenwerking van DekaMarkt en Too Good To Go. Met de introductie van het Vegetarische Pakket kunnen mensen die vegetarisch willen eten makkelijker eten redden. Zo wordt er minder verspild en maken we samen nog meer positieve impact.”

Bron: Levensmiddelenkrant