Vion hoofdkantoor.jpg

Buitenland

Vion herschikt Duitse activiteiten

BOXTEL – Met een voorgenomen sluiting en herschikking van werkzaamheden poogt Vion Food Group de Duitse vestigingen in lijn te brengen met de Duitse vleesmarkt. Daarvoor wil het per 31 juli de slachterij in het Noord-Duitse Bad Bramstedt sluiten. Voor de 250 medewerkers wil het bedrijf met de vakbonden een sociaal plan afspreken.

Redactie |

Vion wil de runderslachterij sluiten omdat de veestapel in Noord-Duitsland krimpt en er hierdoor overcapaciteit is ontstaan. Ook in het zuiden van Duitsland is het veebedrijf bezig om de werkzaamheden te herschikken. Uitbeenactiviteiten van de varkensslachterij in Landshut zijn al overgebracht naar andere locaties. De vestiging in Landshut zal alleen nog een regionale functie houden.

Aanpassing
"De voorgenomen sluiting is onderdeel van een eerder ingezette aanpassing in onze Duitse vestigingen om vraag en aanbod weer in balans te brengen op de Duitse markt die onder druk staat,” aldus Vion-ceo Ronald Lotgerink. "Gezien de inflatie en prijsstijgingen, maatschappelijke ontwikkelingen en regelgeving, nemen we maatregelen om de productiecapaciteit in Duitsland terug te brengen. Met deze structurele herschikking van onze vestigingen draagt Vion bij aan de huidige transformatie van de veehouderij en de verandering van vraag en aanbod in zowel de rundvee- als de varkenssector. Bij de publicatie van de jaarcijfers zal verder worden ingegaan op de ontwikkelingen in de markt,” aldus Lotgerink.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: