appel boek.jpg

Formules

AH organiseert opnieuw doneeractie voor schoolgaande kinderen

ZAANDAM – Klanten van Albert Heijn kunnen van 4 t/m 10 september artikelen doneren voor voor schoolgaande kinderen voor wie een goed ontbijt niet vanzelfsprekend is. De supermarkt biedt klanten de mogelijkheid om tegen 10% korting ontbijtproducten te kopen, die door de Voedselbank worden verdeeld over gezinnen die dit nodig hebben.

Redactie |

Leo Wijnbelt, voorzitter van Voedselbanken Nederland: "Met Albert Heijn hebben wij als Voedselbanken al een langdurige en zeer gewaardeerde samenwerking. Albert Heijn draagt daarmee substantieel en effectief bij aan onze missie om voedselarmoede te bestrijden en voedselverspilling tegen te gaan. Daarbovenop komt deze actie die onze samenwerking nog dichter bij de mensen thuisbrengt en waardoor onze klanten mooie producten krijgen."  De artikelen die aangeboden worden tegen 10% korting zijn specifieke producten als pindakaas en rijstwafels.

Armoedegrens
In Nederland leven ruim een miljoen mensen onder de armoedegrens. Prijsstijgingen en inflatie zorgen ervoor dat veel kinderen zonder ontbijt in de schoolbanken zitten. Met de actie van de Voedselbank en 900 deelnemende filialen van Albert Heijn werden vorig jaar al 100.000 artikelen opgehaald voor de actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’. Albert Heijn zegt jaarlijks voor ruim 5 miljoen euro aan producten aan Voedselbanken Nederland te doneren.

Bron: Levensmiddelenkrant