Walmart easter-shopping-3.jpg Shoppen in een prikkelarme omgeving, al moet je de kleurenkermis voor lief nemen

Buitenland

Walmart zintuigvriendelijk

BENTONVILLE – Aan het begin van dit jaar experimenteerde Walmart met enkele zintuigvriendelijke uren op de zaterdagen in de winkels. Mensen die snel overprikkeld raken, konden zo hun boodschappen in een minder stimulerende omgeving doen. Het experiment is geslaagd, want vanaf 10 november zijn er dagelijkse zintuigvriendelijke uren in alle supermarkten van Walmart in de VS en Puerto Rico.

Renée Salome |

Iedere ochtend van 8 tot 10 is het rustig in de winkel. De tv-wanden staan op stil, de radio staat uit en de lichten worden zoveel mogelijk gedimd. Het lijken kleine veranderingen, maar voor bijvoorbeeld mensen met autisme is het een wereld van verschil. Op deze manier creëert Walmart een meer inclusieve winkelervaring voor iedereen, aldus de formule.

Feedback
Walmart geeft aan goed geluisterd te hebben naar de feedback van klanten naar aanleiding van de pilot. ‘Aan de hand van face-to-facegesprekken, e-mails, luistersessies, social media en onze persoonlijke ervaringen in de winkels hebben we gezien wat deze veranderingen betekenen voor onze klanten en relaties’, aldus Walmart. De formule benadrukt feedback te blijven verwelkomen over hoe ze de zintuigvriendelijke maatregelen in de winkels kunnen verbeteren.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.