beer-4893533_1920.jpg

Week van het Nederlandse Bier

DEN HAAG – Van 14 tot en met 18 mei is het weer de Week van het Nederlandse Bier. Het is voor de twaalfde keer dat de week wordt georganiseerd. De organisatie is in handen van Nederlandse Brouwers, de belangenbehartiger van veertien grote brouwerijen, en Craft, de branchevereniging van onafhankelijke brouwerijen.

Redactie |

Voor het eerst wordt de Week van het Nederlandse Bier georganiseerd in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland. In de week vinden er door heel het land proeverijen, brouwerijbezoeken, open dagen en andere evenementen plaats. Er is zowel voor echte bierkenners, liefhebbers van bier en mensen die af en toe een biertje drinken wel een evenement.

Een greep uit de evenementen:
-Tijdens het Gulpener Brouwersdiner op 14 en 15 mei kun je proeven hoe bier en spijs kunnen worden gecombineerd.
-Op zaterdag 17 mei een social run door Rotterdam-Crooswijk gevolgd door een Tap Takeover.
-Op zaterdag 17 mei kun je zien hoe in samenwerking met vijf boeren lokale granen worden gebruikt bij Stadsbrouwerij Wageningen.
-Op zondag 18 mei is er een brouwerswandeling langs biergerelateerde locaties door het centrum van Leiden.
22 verschillende brouwerijen zoals Bavaria in Lieshout, Brouwerij Noordt in Rotterdam, de Amelander bierbrouwerij en de Mommeriete bierbrouwerij openen hun deuren.
-Tijdens de Week zijn er zeven bierfestivals, zoals het Noord-Hollandsbierfestival in Hoorn, het vandeStreekbeerfest in Utrecht en op vrijdag 16 en zaterdag 17 mei het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Twee dagen lang kunnen bierliefhebbers hier genieten van meer dan 250 verschillende Nederlandse bieren van ruim 35 brouwerijen uit eigen land, waaronder 24 bieren die onlangs in de prijzen vielen bij de Dutch beer Challenge 2025.

In deze Week van het Nederlandse Bier staan de brouwers centraal. Zij vertellen graag waarom zij trots zijn op hun bieren. Dan kan variëren van het gebruik van bijzondere ingrediënten, zoals sinaasappelschillen, duurzaam brouwen en het gebruik van innovatieve technieken.

Meer informatie over het programma en activiteiten van deelnemende brouwerijen is te vinden op: www.weekvanhetnederlandsebier.nl 

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops