section1_page6_article11_2.jpg Het titelhoudende supermarktteam van Jan Linders Reuver.

Formules

Winnaars interne winkelwedstrijden

NIEUWVEEN – Zowel Jan Linders als Hoogvliet organiseert jaarlijks een interne winkelwedstrijd, waarbij de genomineerde vestigingen worden onderworpen aan meerdere beoordelingsrondes. De jury is er uit: de winnaars zijn Jan Linders Reuver en Hoogvliet Berkel en Rodenrijs. Levensmiddelenkrant vroeg Jan Linders naar het wel en wee van de jaarlijkse winkelwedstrijd.

Yentl Bocxe Strik  |

“De prijs is in het leven geroepen door de directie van Jan Linders om de supermarkten te stimuleren een zo goed mogelijke performance neer te zetten”, zegt Robin Titulaer, supermarktmanager Jan Linders Reuver tegen Levensmiddelenkrant . “De wedstrijd is echt een intern feestje, een beloning voor het harde werken.”

Juryrondes
De kanshebbende winkels van Jan Linders worden tijdens de eerste interne juryronde bezocht door collega’s van het servicekantoor, dc en andere vestigingen, voor een beoordeling op klantvriendelijkheid, beschikbaarheid en uitstraling van de supermarkt. “In de tweede ronde hebben de winkels allerlei ‘challenges’ uitgevoerd, waarmee zij punten konden scoren. Denk aan het fotograferen van het bake-offmeubel of het insturen van een filmpje waarin de beste agf-afdeling te zien was”, zegt Titulaer. “Tot slot zijn de winkels beoordeeld op verschillende kwantitatieve resultaatgebieden en de wijze waarop processen worden uitgevoerd.”

3998-04dfc3f48ec779f483b6082ddd12912d(1).jpg De zegevierende equipe Hoogvliet Berkel en Rodenrijs.

De beste
Jan Linders Reuver scoorde goed op diverse onderdelen, waaronder klantvriendelijkheid. Daarnaast heeft het Reuver-team de prijs voor Beste Bakkerij én de overall-prijs gewonnen. Hierdoor mag de winkel zich een jaar lang de ‘Beste Jan Linders’ noemen. Het weekend nadat Reuver de prijs in de wacht sleepte, werd de overwinning gevierd met een stukje vlaai voor alle klanten en een ballonnenclown voor de allerkleinsten. Het titelhoudende supermarktteam werd getrakteerd op een personeelsfeest.

Hoogvliet
Ook supermarktketen Hoogvliet onderwerpt zijn vestigingen aan een jaarlijkse wedstrijd. De winkel in Berkel en Rodenrijs is uitgeroepen tot beste Hoogvliet-supermarkt van 2022. De beker die bij de prijs hoort, werd op de nieuwjaarsreceptie van de supermarktketen in ontvangst genomen door supermarktmanager Sander Kraaijeveld. Daarnaast won de Zuid-Hollandse winkel de waardering voor de beste versafdeling en beste kassa-afdeling. De verkiezing bij Hoogvliet bestaat uit een aantal juryrondes, beoordelingen en winkelbezoeken, ook door mysteryshoppers.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.