LinnEvans_V2 Ahold.jpg Jan Ernst de Groot (links) en Linn Evans

Formules

Wisselingen aan top Ahold Delhaize

ZAANDAM – Met het aangekondigde vertrek van de hoogste juridische medewerker, Jan Ernst de Groot, wordt de top van het bedrijf aangepast. De Groot was naast chief legal officer ook chief sustainability officer. Deze twee functies zullen vanaf april 2024 apart worden ingevuld.

Redactie |

Jan Ernst de Groot heeft aangekondigd per 31 mei 2024 met pensioen te gaan. De Groot is sinds 2015 CLO bij Ahold Group en bleef op deze functie na de fusie met het Belgische Delhaize. Vorig jaar augustus werd hij ook benoemd als eerste chief sustainability officer bij het bedrijf. Duurzaamheid was van strategisch belang geworden en moest vertegenwoordigd worden op net hoogste niveau binnen het supermarktconcern.

Ethiek
“Jan Ernst is door de jaren heen een echte partner geweest, voor het Executive Committee en voor mij persoonlijk”, zegt Ahold Delhaize ceo Frans Muller. “Zijn sterke gevoel voor ethiek heeft ons door een aantal turbulente tijden geholpen, en met zijn advies en oordeel heb ik er altijd op vertrouwd dat we goed toegerust waren om de uitdagingen aan te pakken die op ons pad kwamen. Met zijn passie en strategisch inzicht heeft hij structuur gebracht in onze ambitie op het gebied van duurzaamheid, waarmee hij ons thought leadership en onze prestaties op dit gebied heeft ondersteund.”

Linn Evans zal op 15 april 2024 worden benoemd tot CLO. Op dit moment is hij CLO van de Amerikaanse tak van het bedrijf. Evans begon zijn carrière als senior advocaat bij Food Lion en bekleedde daarna diverse juridische leiderschapsposities binnen bedrijven die nu binnen de Alhold Delhaize-familie vallen. “We zijn erg blij Linn te mogen verwelkomen in het Uitvoerend Comité. Hij werkt al geruime tijd bij de bedrijvenfamilie Ahold Delhaize USA en brengt een breed scala aan juridische en retailexpertise met zich mee. Ik heb Linn door de jaren heen leren kennen als een scherpe denker, oplossingsleverancier en loyale en aimabele collega en kijk ernaar uit om met hem samen te werken in zijn nieuwe hoedanigheid”, aldus Muller.

Voor de functie van chief sustainability officer word nog naar een kandidaat gezocht.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: