LIDLNI~1.JPG

Buitenland

Zelfscansysteem nu ook in Lidl België

MERELBEKE – Boodschappen doen met het zelfscansysteem wordt in lidl België nu ook mogelijk. Binnenkort kunnen klanten de boodschappen zelf scannen, mogelijk met hun smartphone. In de komende maanden gaat Lidl België in verschillende winkels experimenteren met het Scan & Go-systeem.

Redactie |

Woordvoerder Isabelle Colbrandt laat aan Sudinfo weten: “Klanten zelf hun boodschappen laten scannen moet een grote stap voorwaarts zijn voor het winkelcomfort.” In de komende maanden voert Lidl proeven uit met het Scan & Go-systeem in diverse winkels. Welke vestigingen dat zijn, is vooralsnog niet bekend, ook niet of het zelfscannen met de smartphone of op een andere manier gaat gebeuren. “We denken nog na over het beste systeem en over het aantal winkels waar we willen testen”, aldus Colbrandt. Al eerder werden in België zelfservicekassa’s getest maar dat experiment werd al snel weer ingetrokken.

Test in Nederland
Met ingang december test Lidl een soortgelijkeScan & Go-functie in de Lidl in Apeldoorn en Beuningen. Klsnten kunnen daar wel met hun smartphone in de Lidl Plus-app inchecken en vervolgens de producten zelf scannen. Aankopen kunnen meteen in de boodschappentas stoppen en afgerekend worden bij de selfservicekassa.

Bron: Levensmiddelenkrant