winkels-jumbo-winkel-eindhoven-2021-441.jpg

Formules

7 zekerheden van Jumbo gemoderniseerd

VEGHEL – Als er één ding zeker is… is het dat de 7 zekerheden van Jumbo aan een make-over toe waren. De formule is van een aantal harde garanties afgestapt. De laagsteprijsgarantie bijvoorbeeld, en die over de versheid en wachttijd in de rij dienden niet langer hun doel.

Redactie |

Vaste prijs elders lager? Voorheen beloofde Jumbo haar klanten het product gratis mee te geven en de prijs aan te passen. Nu belooft Jumbo dat Jumbo ‘euro’s goedkoper is’. Dat vers écht vers is, wordt nog steeds gegarandeerd; ‘je ziet vers, je proeft vers’. Werden voorheen producten met de datum van vandaag gratis meegegeven, inmiddels belanden die in het antiverspillingsschap. En hoewel ‘vlot winkelen’ nog steeds een van de 7 zekerheden is, wordt niet langer een kassa geopend wanneer er vier klanten in de rij staan te wachten en krijgt de vierde wachtende wanneer deze belofte niet wordt ingelost ook geen gratis boodschappen meer mee. Er zijn immers zelfscankassa’s voorhanden.

Update
De 7 zekerheden werden in 1996 ingevoerd, dus is het niet onlogisch dat ze aan een update toe waren. ‘Euro’s goedkoper’, ‘service met ’n glimlach’, ‘voor al je boodschappen’, ‘vers is ook écht vers’, ‘vlot winkelen’, ‘niet tevreden? geld terug!’ en ‘jouw wensen staan centraal’ zijn nog altijd de 7 zekerheden, maar de garanties die eronder vielen zijn dus deels aangepast. De oplettende lezer kan nog een andere wijziging zien. Ook tekstueel zijn de 7 zekerheden gemoderniseerd. De klant wordt niet meer met ‘u’, maar met ‘je’ aangesproken en Jumbo vindt het ‘tof dat je er bent’. 

Bron: Levensmiddelenkrant