ahold-delhaize.jpg

Formules

Ahold Delhaize stapt in bij inkoopgroep Eurelec

BRUSSEL – Het Nederlandse Ahold Delhaize, moederbedrijf van onder andere Albert Heijn, heeft zich aangesloten bij inkoopgroep Eurelec. De twee huidige leden van de groep, E.Leclerc uit Frankrijk en Rewe uit Duitsland, hebben daartoe een overeenkomst gesloten met Ahold Delhaize.

Redactie |

"We hebben prijsverschillen tussen Europese landen ervaren die niet objectief verklaard kunnen worden, behalve dat sommige fabrikanten precies hetzelfde product tegen verschillende prijzen verkopen in EU-landen. We zijn het aan onze consumenten verplicht om voedsel betaalbaar te houden in deze uitdagende tijden en hen toegang te geven tot een echte Europese interne markt. Ahold Delhaize kijkt ernaar uit om zich aan te sluiten bij Eurelec, een toonaangevende Europese retailalliantie die open en eerlijke prijsonderhandelingen van de grootste FMCG-merken in heel Europa bevordert, wat uiteindelijk ten goede komt aan onze klanten", zegt Wouter Kolk, ceo van Ahold Delhaize Europe & Indonesia.

Samen
"Samen met Ahold Delhaize delen Rewe Group en E.Leclerc de gemeenschappelijke visie van het creëren van een gelijk speelveld ten voordele van onze consumenten in heel Europa. Samen zullen we nog efficiënter en effectiever zijn in het versterken van de interne markt", aldus Hans-Jürgen Moog, voorzitter van de Raad van Bestuur van Eurelec.

Het plan is om in 2025 te starten met de gezamenlijke inkoop, maar dat is afhankelijk van de toestemming van de mededingingsautoriteiten.

Bron: Levensmiddelenkrant