varken2.png Foto: Albert Heijn

Formules

Albert Heijn betaalt mee aan verbetering eigen varkensketen

ZAANDAM – Albert Heijn gaat de varkensboeren die in het Beter voor Natuur & Boer-programma zitten financieel ondersteunen bij aanpassingen die nodig zijn door de aangescherpte eisen van het Beter Leven 1 ster Keurmerk.

Redactie |

De Dierenbescherming, eigenaar van het keurmerk, stelt vanaf 2025 aanvullende dierenwelzijnseisen aan het keurmerk. Om te blijven voldoen aan de eisen dienen de stallen aangepast te worden. Zo moet er meer daglicht in de stallen komen en krijgen de varkens meer bewegingsvrijheid. Hiervoor zijn investeringen nodig bij de aangesloten boeren. Door een premie te gaan betalen die kan oplopen tot 6 eurocent per kilogram, kan Albert Heijn een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van de varkens, de ondersteuning van de varkensboeren en de verduurzaming van de varkensketen binnen Beter voor Natuur & Boer.

Trots
"We zijn trots op onze langetermijnsamenwerking in onze varkensketen en die willen we behouden. Daarnaast willen we uitbreiden met nieuwe varkenshouders. Daarom is het belangrijk om te investeren in onze varkensketen. Ook om onze missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen' blijvend waar te maken, zetten we continu stappen in onze ketens. Dat doen we nu op het gebied van dierenwelzijn in onze varkensketen", aldus Constantijn Ninck Blok, directeur merchandising & formats bij Albert Heijn.

Bestuurder Ellen Bien van de Dierenbescherming geeft aan: "Deze stap van Albert Heijn is goed nieuws voor dierenwelzijn. De supermarktketen geeft hiermee aan het belang van verbeterde dierenwelzijn te onderschrijven, en bereid te zijn daar ook voor te willen betalen. Dat is van groot belang voor de boeren, zodat zij de benodigde investeringen ook kunnen terugverdienen en we zo stappen kunnen zetten op weg naar een dierwaardige veehouderij."

Bron: Levensmiddelenkrant