ALDI-Filiaal.jpg

Formules

Aldi Nieuwegein mag open blijven

NIEUWEGEIN – De nieuwe, tijdelijke Aldi in de nieuwbouwwijk Blokhoeve mag voorlopig open blijven. Dat oordeelde de rechter afgelopen donderdag. De gemeente had Aldi voor de rechter gedaagd om de discounter te dwingen de winkel te sluiten. In een eerdere rechtszaak, aangespannen door andere supermarkt-ondernemers, mocht de gemeente van de voorzieningenrechter de huurovereenkomst met Aldi niet verder uitvoeren op straffe van een dwangsom.

Redactie |

Gemeente Nieuwegein had de grond waarop de tijdelijke winkel is gebouwd onderhands verhuurd aan de Aldi. Dat was tegen het zere been van andere supermarktondernemers die aangaven daar ook wel een tijdelijke supermarkt te willen exploiteren. De gemeente had volgens de voorzieningenrechter hierin niet de juiste procedures gevolgd en het vonnis viel in het nadeel van de gemeente uit. Eerder berichtte Levensmiddelenkrant over deze kwestie.

Weigering
Daarop wilde de gemeente dat Aldi de winkel sloot. Aldi weigerde hieraan mee te werken en beriep zich op de gemaakte afspraken. De gemeente stapte eind december zelf naar de rechter om de supermarkt te dwingen mee te werken. Maar nu heeft Aldi gelijk gekregen en mag de tijdelijke winkel open blijven. In het vonnis heeft de rechtbank bepaald dat de (financiële) belangen van de Aldi, waar veertien mensen werken, zwaarder wegen dan die van de gemeente en de andere supermarkten. Wat ook meespeelde in het vonnis was dat Aldi en de gemeente hadden afgesproken dat de winkel open mocht blijven tot de uitspraak in het hoger beroep in de eerdere zaak.

De uitspraak is het tweede verlies dat de Gemeente Nieuwegein moet incasseren in deze kwestie. Nu ook deze nieuwe zaak in het nadeel van Nieuwegein is uitgevallen, blijft de winkel open en moet de gemeente waarschijnlijk de dwangsommen uit het eerdere vonnis betalen.

Bron: Levensmiddelenkrant