Het nieuwe distributiecentrum van Aldi in Alabama Golfkust Foto AM King.jpg Opening nieuw dc vergroot bereik met 8 miljoen klanten

Formules

Aldi opent nieuw kantoor en dc aan Amerikaanse Golfkust

ALABAMA – De van oorsprong Duitse supermarktketen Aldi heeft haar nieuwe regionale hoofdkantoor en distributiecentrum geopend in Loxley, Alabama. Van hieruit zou de discounter maar liefst 100 winkels in de Golfkustregio kunnen bevoorraden.

Yentl Bocxe Strik |

Het pand is ontworpen met duurzaamheid hoog in het vaandel. Het pand zal worden voorzien van zonnepanelen, ledverlichting, milieuvriendelijke koelsystemen en goede isolatie. “Deze elementen zorgen samen voor een thermisch dicht en efficiënt gebouw”, stelt Aldi in haar persbericht. Het nieuwe pand beslaat 564.000 vierkante meter en gaat de winkels in Louisiana, Alabama, Mississippi en in de ‘pannensteel’ van Florida bevoorraden. In totaal denkt Aldi met het nieuwe distributiecentrum ruim 8 miljoen meer klanten beter te kunnen bereiken.

Groei
De Duitse discounter exploiteert in totaal 30 winkels in de Golfkust, waarvan maar liefst 20 filialen werden geopend in 2022. In 2023 hoopt de keten nog eens 13 winkels te kunnen openen in de regio. Hiermee mag Aldi zich een van de snelst groeiende supermarktketens in de Verenigde Staten noemen. “In een tijd waarin inflatie de Amerikaanse portemonnee onder druk zet, geloven we dat onze missie om mensen geld te laten besparen op voedingsmiddelen en andere producten die ze nodig hebben, belangrijker is dan ooit”, zegt Heather Moore, vice-president van Aldi-divisie regio Loxley. “We zijn verheugd om te zien dat de klanten zo enthousiast zijn over de 20 winkels die we alleen al in het afgelopen jaar in de Gulf Coast-regio hebben geopend. Als ze eenmaal de kwaliteit, het aanbod en de waarde zien die Aldi biedt, blijven ze terugkomen. We zijn vastbesloten om onze klanten de laagst mogelijke prijs en de best mogelijke waarde te bieden - dat is iets dat nooit zal veranderen.”

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.