Aldi past etiket truffelpasta aan

CULEMBORG – Aldi vindt de nominatie van z’n truffelpasta voor het Gouden Windei onterecht. Desalniettemin past de keten wel z’n etiket aan.

De pasta is volgens foodwatch misleidend, omdat het slechts 0,0006 procent truffel in de vulling bevat. Aldi reageert als volgt op de nominatie: “De pasta met truffel van Aldi is een kwalitatief hoogwaardig artikel met champignons, eekhoorntjesbrood en truffelolie. De toevoeging van truffelolie is bedoeld om deze kwaliteitspropositie te ondersteunen en zorgt voor de heerlijke truffelsmaak van de pasta. Aldi gebruikt hiervoor de hoogwaardige witte Italiaanse truffel ‘Tuber Magnatum Pico’. Deze truffel staat in de markt bekend om haar sterke smaakintensiteit. De transparante wijze van etiketteren, die ook op deze verpakking is toegepast, is volledig conform de huidige etiketteringswetgeving. Het gehalte en de naam van de gebruikte truffel worden op het etiket vermeld. Aldi vindt het vervelend dat dit mogelijk heeft geleid tot juist onduidelijkheid in plaats van de beoogde transparantie. Daarom past Aldi het etiket aan, om verwarring in de toekomst te voorkomen. Aldi vindt de Gouden Windei-nominatie echter niet op z’n plaats en blijft achter de hoge kwaliteit van haar pasta staan. Het intrinsieke product dat door veel klanten dagelijks wordt gewaardeerd, zal daarom ongewijzigd blijven.”

Bron: Levensmiddelenkrant

aldi_winkelwagen_winkelkar_signing_logo_900x525.jpg