bier festival grolsch.jpg

Fabrikanten

Nederlandse Brouwers: Alcoholvrij speciaalbier maakt opmars

DEN HAAG – Alcoholvrij bier is aan een flinke opmars bezig. De eerste zes maanden van dit jaar steeg de verkoop met 6,1%. Vooral alcoholvrij speciaalbier nam in populariteit toe. Er werd daarvan in het eerste half jaar 32,1% meer van gedronken. Dat blijkt uit de onderzoeksresultaten die de Nederlandse Brouwers deelt.

Redactie |

De bierverkoop in het tweede kwartaal van dit jaar is licht gedaald ten opzichte van 2022. Het slechte weer in april kon in de laatste twee maanden van het kwartaal niet meer worden goedgemaakt. Dat meldt belangenbehartiger Nederlandse Brouwers.

De sterke daling van 16,1% in april ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar geeft een iets vertekend beeld. In april 2022 waren net de coronamaatregelen opgeheven en kende de biermarkt een sterke opleving. Er was toen sprake van een inhaaleffect dat er dit jaar niet was. Wat we wel hadden was slecht weer. Waar Koningsdag normaal een topdag is voor bierverkoop, speelde ook toen het slechte weer de verkoop parten. Juni was de enige maand die beter scoorde dan vorig jaar met een plusje van 3,5%. Dat was niet genoeg om het kwartaal positief af te sluiten. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar was er een daling van 4,4%.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops