campaignText_37188dd9d9dc4545b3667d6c0da6a86b.jpeg

Ondernemers

Ammerstol krijgt buurtsuper terug

AMMERSTOL – Het Zuid-Hollandse dorp Ammerstol krijgt op 4 november zijn buurtsuper terug. Begin dit jaar werd de supermarkt in het dorp gesloten. De uitbater, zorginstelling Gemiva, kreeg het financieel niet meer voor elkaar de deuren open te houden. Buurtsuper Het Zonnetje gaat nu gerund worden door Dorpscoöperatie Ammerstol.

Redactie |

Het hele dorp was ontstemd over de sluiting tekent rtv-krimpernerwaard op uit de mond van een bestuurslid van de coöperatie. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de buurtsuper weer nieuw leven in te blazen en dat is nu gelukt. De laatste horde, het krijgen van een zakelijke bankrekening, is nu geslecht.

Vrijwilligers
De winkel gaat werken met een bedrijfsleider als enige betaalde kracht. Vrijwilligers uit het dorp zullen gaan helpen. De winkel zal op termijn plaats bieden aan mensen met een verstandelijke beperking door een samenwerking met Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Centrale rol in de winkel is de koffietafel waar buurtbewoners en passanten elkaar kunnen ontmoeten.

De buurtsuper gaat boodschappen bezorgen bij mensen thuis. Grote bestellingen voor bijvoorbeeld een feestje kunnen ook worden bezorgd als die tijdig worden doorgegeven. In de winkel komt ook een breng- en afhaalpunt voor pakketjes, kan er geld gepind worden en OV-kaarten worden opgeladen.

Op dit moment loopt er een crowdfundingactie om de voorraad te financieren en een kassasysteem aan te schaffen. Er is al bijna 8000 euro opgehaald.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: