Tonys-Chocolonely_cocoa_drying_01 (1).jpg

Fabrikanten

Baronie & Cémoi sluit zich aan bij Tony’s Open Chain

AMSTERDAM – Baronie & Cémoi is de tweede chocoladeverwerker die zich aansluit bij Tony’s Open Chain, na Barry Callebaut. Tony’s Open Chain is een initiatief van Tony’s Chocolonely om chocolade honderd procent slaafvrij te maken. Tony’s Open Chain is een volledig gescheiden cocaoketen waarmee cocaobonen, cocaomassa en cocaoboter kunnen worden verwerkt. Zo weten afnemers dat bij de verwerking en productie de problemen van kinderarbeid, slavernij en ontbossing zijn aangepakt.

Redactie |

De cacao van Baronie & Cémoi komt uit Côte d’Ivoire, waar het een eigen verwerkingsfaciliteit heeft. Als ‘ketenverbinder’ verbinden ze deze faciliteit en die in het Franse Bourbourg aan Tony’s Open Chain. “Het is onze grote drijfveer en ambitie om onze rol als partners in chocolade verder vorm te geven. Als chocoladeverwerker voor Tony’s Open Chain kunnen we met onze aanwezigheid en expertise in ’s werelds grootste cacao producerende land én onze productiefaciliteiten, het mogelijk maken voor missiepartners om hen te helpen om verder te groeien”, vertelt bestuurslid van moederbedrijf Sweet Products NV Jean-Marie van Logtestijn.

Chief impact & operations van Tony’s Chocolonely, Pascal Baltussen, voegt daar aan toe: “Deze nieuwe samenwerking met Baronie & Cémoi geeft een duidelijk signaal af aan de industrie en gaat ervoor zorgen dat meer merken zich aansluiten bij onze missie om een eerlijke en duurzame norm neer te zetten in cacao. Tony’s Open Chain geeft deze merken de mogelijkheid om de meest urgente problemen in de industrie aan te pakken: kinderarbeid, armoede en ontbossing. Samen zorgen we zo voor systeemverandering.”

Bron: Levensmiddelenkrant