Persbericht 2024-06-25 Bestuurswijzigingen bij CRAFT.jpg Links de nieuwe voorzitter Bernd Beersma en rechts aftredend voorzitter Jos Oostendorp. Foto: Craft

Fabrikanten

Bernd Beersma voorzitter branchevereniging Craft

NIJKERK – Bernd Beersma is de nieuwe voorzitter van Craft, de branchevereniging van onafhankelijke brouwerijen. Hij volgt Jos Oostendorp op, die eerder in juni is afgetreden. Op 24 juni is Beersma op de Algemene Ledenvergadering geïnstalleerd.

Redactie |

De kersverse voorzitter heeft al sinds zijn benoeming in het bestuur in 2018 bestuurlijke ervaring kunnen opdoen. De inzet van Beersma voor de Dutch Craft Beer Conference zorgde ervoor dat het uitgroeide tot het grootste jaarlijkse evenement voor professionele brouwerijen. Daarnaast is hij brouwer en mede-eigenaar van Pigs & Bears Brewing Co. uit Wolvega.

Gesprekspartner
“Craft heeft zich ontwikkeld van de vereniging voor kleine brouwerijen tot een serieuze branchevereniging die een gesprekspartner is voor de overheid. We gaan ons samen met onze leden nog meer inzetten voor de diversiteit, de kwaliteit en onafhankelijkheid van het Nederlandse bierlandschap", aldus Beersma.

Aftredend voorzitter Oostendorp voegt daaraan toe: "De afgelopen jaren heb ik ervaren dat samen verantwoord genieten van onze prachtige bieren bijdraagt aan een positieve samenleving. Een samenleving waarin begrip voor elkaar en een gevoel van geluk de boventoon voeren. Ik vond het waardevol hier als voorzitter van onze branchevereniging een bijdrage aan te mogen leveren.”

Op de Algemene Ledenvergadering trad ook Hans Noorman toe tot het bestuur als penningmeester. Noorman is biersommelier, brouwer en docent bij de Stichting Bieropleidingen Nederland. Raymond van der Laan werd herkozen als bestuurslid pr & communicatie.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops