Nederlandse Brouwers.jpg

Achtergrond

Bierdrinkers kiezen vaker voor minder alcohol

DEN HAAG – Verkoopcijfers wijzen uit dat steeds meer bierliefhebbers kiezen voor een lager alcoholpercentage. Bierverkopen liepen in 2023 terug door de slechte zomer en de hoge inflatie. Ook kiest de Nederlandse bierdrinker steeds bewuster.

Redactie |

Nederlandse Brouwers verzoekt het kabinet te kiezen voor gerichte maatregelen om overmatige alcoholconsumptie en drinken onder de 18 jaar tegen te gaan. Ook vragen de brouwers de belastingverhoging op aloholvrij bier terug te draaien door een nultarief in te voeren.

Ontwikkeling
Nederlandse Brouwersvoorzitter Fred Teeven: “De afgelopen jaren werd al steeds vaker een alcoholvrij of -arm bier gedronken. We zien nu ook dat er steeds meer wordt gekozen voor bier met minder alcohol erin. Brouwers spelen op deze maatschappelijke ontwikkeling in door een groter en smaakvoller aanbod aan alcoholvrije, arme en laag alcoholische bieren." De Nederlandse bierdrinker weet dus wat past bij een evenwichtige levensstijl waarbij genieten, gezelligheid, bewust en verantwoord uitstekend samengaan. Teeven: “We hopen dat het nieuwe kabinet dit ook ziet en daarom kiest voor een gerichte aanpak om overmatige alcoholconsumptie of drinken van alcohol onder 18 jaar tegen te gaan.” 

Maatregelen
Teeven roept de formerende partijen daarom op een andere weg te kiezen: “We staan onverkort achter de ambities in het Nationaal Preventie akkoord. Naar onze mening zijn er gerichte maatregelen nodig om deze te realiseren. Van specifieke maatregelen voor risicogroepen, vroeg signalering tot meer alcoholvoorlichting aan jongeren.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops