leen menken.jpg

Fabrikanten

Bonduelle gaat in zee met Leen Menken

ZOETERMEER – Leen Menken gaat alle logistiek, fulfillment, opslag en orderpicking doen voor de diepvriesproducten van Bonduelle. Zowel voor de groothandels als voor de retail zullen de bestellingen vanaf 27 oktober worden uitgevoerd door Leen Menken Foodservice Logistics.

Redactie |

“Met deze samenwerking zet Leen Menken een stevige stap in haar ambitie om een duurzame leverancier te zijn van diepvriesproducten aan de foodservice en retail”, zeg algemeen directeur van Leen Menken, Lucas Roskam. “Fantastisch dat wij voor een partij als Bonduelle aan de slag mogen. Dit geeft ons nog meer mogelijkheden om ons netwerk naar de groothandel en retail uit te breiden en het efficiënter en duurzamer in te richten.”

De orders worden uitgevoerd vanuit het geconditioneerde distributiecentrum in Zoetermeer. Naast de geconditioneerde bezorging van pallets via het vrachtwagennetwerk van het bedrijf, kunnen via het busjesnetwerk ook pakketten worden bezorgd. Leen Menken is volgens eigen zeggen uniek in Nederland door de hele keten in eigen hand te hebben, van opslag via orderpicking naar transport.

Vertrouwen
“Hun team is erg benaderbaar, meedenkend en professioneel. Daarnaast hebben wij een aantal klanten van Leen Menken gesproken die dit bevestigden. Dat geeft ons alle vertrouwen voor deze samenwerking”, legt Anne van der Poel, verantwoordelijk voor de logistieke keten van Bonduelle, uit. Ook doen beide bedrijven veel aan duurzaamheid en hechten zij veel waarde aan het sustainability model van B-corp. Leen Menken wil in 2030 CO₂-neutraal zijn en dat sluit aan bij de ambities van Bonduelle.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops