image.jpg Foto: Jerónimo Martines Group

Buitenland

Bonus voor medewerkers Jerónimo Martins

LISSABON - Retailgroep Jerónimo Martins Group, met meer dan 35.000 werknemers in Portugal en ongeveer 134.000 werknemers in Polen en Colombia, investeert ongeveer 93 miljoen euro in bonussen voor 90.000 medewerkers van winkels en distributiecentra.

Nanja Pol |

De raad van bestuur van Jerónimo Martins verleende goedkeuring aan het voorstel van de voorzitter en ceo van Jerónimo Martins, Pedro Soares dos Santos. Deze bonus, die in april moet worden uitbetaald, wordt toegekend als erkenning voor het werk en de bijdrage van deze werknemers aan de solide resultaten die de retailgroep in 2023 heeft behaald.

Veeleisend jaar
Soares dos Santos zegt: “Deze bonus is een manier om onze collega’s te erkennen en te bedanken voor hun grote gevoel van betrokkenheid, hun concurrentievermogen en hun levering, die doorslaggevend hebben bijgedragen aan de uitstekende prestaties van onze bedrijven in een veeleisend jaar, dat werd beleefd in een zeer complexe internationale context.”
In Portugal, thuisland van de Jerónimo Martins Group, is de buitengewone bonus 850 euro per werknemer en deze zal worden toegekend aan meer dan 21.000 werknemers in totaal. Dit is 100 euro meer dan de vorige uitkering, wat neerkomt op een stijging van 13% met een investering van ongeveer 19 miljoen euro. Deze individuele bonus komt boven op het variabele maandloon, de ondersteuningsprogramma’s en initiatieven voor werknemers die gericht zijn op gezondheidszorg, onderwijs en gezinswelzijn.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.

Lees meer over: