BCGV_Villa Flora_klein.jpg

Onderzoek

Brightlands start 3 nieuwe foodonderzoeksfaciliteiten

VENLO – Brightlands Campus Greenport Venlo gaat van start met 3 nieuwe onderzoek- en demonstratiefaciliteiten: het Food Concept Center, het Experience Center for Future Food en een ‘fysieke landingsplek en werkplaats voor startups en spin-offs’. De campus kan zich hiermee ‘verder ontwikkelen tot een hoogwaardig ecosysteem van bedrijven, kennisinstellingen en (R&D-) faciliteiten op het gebied van gezonde voeding en hoogwaardige tuinbouw’.

Redactie |

In het Food Concept Center, een doorontwikkeling en samenwerking van het huidige Test, Taste & Concept Center van Brightlands, het Laboratory for Behavioural Gastronomy en Food Claims Centre Venlo van de Universiteit Maastricht, wordt gebouwd aan een expertisecentrum op het gebied van consumentenonderzoek en productoptimalisatie vanuit de beleving van de consument. Normec Foodcare en het groentezaadbedrijf van BASF zijn partners hierin. 

In het Experience Center for Future Food kunnen bezoekers ‘een multi-sensorische beleving van de trends en innovaties in de tuinbouw krijgen’. Het derde project draait om het creëren van een fysieke landingsplek voor startups en spin-offs. Startende ondernemers krijgen hier toegang tot faciliteiten, programma’s, netwerken en partijen die ‘goed aansluiten op hun behoeften’. Hun innovaties moeten een bijdrage leveren aan de toekomstbestendigheid van de agrifoodsector in de regio.  

Manager strategische projecten van Brightlands Birgit Teunissen: “Deze drie projecten zijn allemaal gericht op het verder ontwikkelen van de unieke (onderzoeks)infrastructuur op Brightlands in Venlo. Door onderzoeksapparatuur en faciliteiten open te stellen voor gedeeld gebruik en gezamenlijke investeringen te doen, kunnen we nieuwe ideeën en de ontwikkeling van innovatieve technologieën en producten stimuleren en versnellen.” 

Bron: Levensmiddelenkrant