PLUS Vandaag Noorden-4.jpg

Formules

Brood van gisteren bij Plus

UTRECHT – Plus start met het verkopen van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet is verkocht wordt de volgende dag tot 11.00 uur met grote korting aangeboden. Als onderdeel van het voedselverspillingsbeleid wil de supermarkt in 2030 de helft verspillen van wat het in 2015 deed. Brood is een van de producten waar de verspilling het hoogst is en de introductie van Brood van gisteren is een belangrijke stap om zo min mogelijk voedsel te verspillen.

Redactie |

Plus hanteert vaste prijzen voor Brood van gisteren. Een dagvers half brood kost dan 25 cent, een heel dagvers brood, broodjes en halve Korenlanders kosten 50 cent. Hele Korenlanders kosten 75 cent. De afgeprijsde broden zijn voorzien van speciale stickers  en speciale borden bij de broodafdeling.

Joris Bons, unit manager bij PLUS: “In 2020 hebben we ons voedselverspillingsbeleid opnieuw geformuleerd. We ambiëren in 2030 om 50% minder te verspillen dan in 2015. Voorkomen, verminderen en verwaarden zijn daarbij de sleutelwoorden. Daarmee willen we ons dervingspercentage verder verlagen. De introductie van brood van gisteren draagt hieraan bij. Brood van een dag eerder is ook vandaag nog steeds goed én bovendien extra voordelig geprijsd.”

Bron: Levensmiddelenkrant