iStock-1473705989.jpg

Achtergrond

CBL zet in op lastenverlichting en stabiliteit

LEIDSCHENDAM – Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) zegt in een reactie op de verkiezingsuitslag te hopen op lastenverlichting voor ondernemers. Tevens zijn duidelijkheid en stabiliteit nodig om grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.

Redactie |

Het CBL spreekt de hoop uit op een spoedige formatie waarin concrete en stabiele oplossingen worden geboden voor ketenpartijen, ondernemers en consumenten. Dat is volgens de branche nodig om thema’s als bestaanszekerheid, ondernemersklimaat, het bevorderen van een gezonde leefstijl, energietransitie en duurzame ketensamenwerking aan te pakken.

Investeren
Een belangrijk item voor het CBL is de lastenverlichting voor ondernemers. De brancheorganisatie vindt het zelfs noodzakelijk dat het nieuwe kabinet hier op inzet en niet gaat voor lastenverzwaring. Dit is nodig om te kunnen investeren in de toekomst, iets waarin de branche nu wordt belemmerd door toenemende regeldruk en bureaucratie.

Het CBL, dat opkomt voor de supermarkten en de foodservicebedrijven, erkent het belang van de rol die de branche speelt in de samenleving als partner in de voedselketen. Met 300.000 medewerkers en als belangrijke schakel in de voedselvoorziening zal het op zoek gaan naar samenwerkingen met nieuwe Tweede Kamerleden. In de reactie zegt het CBL dat het ‘de komende periode samen met de Tweede Kamer wil bijdragen aan ambitieuze oplossingen voor maatschappelijke thema's’.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops