claude sarrailh Ahold Delhaize.jpg Foto: Ahold Delhaize

Formules

Claude Sarrailh wordt opvolger van Wouter Kolk

ZAANDAM – Ahold Delhaize zal Claude Sarrailh voordragen als de nieuwe ceo voor Europa en Indonesië. Hij zal dan Wouter Kolk opvolgen die eerder heeft aangegeven het bedrijf te gaan verlaten. De wisseling van de wacht zal plaatsvinden in oktober van dit jaar na goedkeuring van de aandeelhouders.

Redactie |

De Fransman Sarrailh komt vooruitlopend op zijn verkiezing op 1 september van dit jaar in dienst bij Ahold Delhaize als executive vice president. Hij komt van Metro AG, het moederbedrijf van onder andere Makro. Hij vervulde daar de functie van chief customer and merchandise officer en was tevens lid van de raad van bestuur. Voor 2006, het jaar waarin hij bij Metro in dienst trad, bekleedde hij tien jaar lang diverse functies bij het Franse supermarktconcern Carrefour.

Diversiteit
“Ik heb Ahold Delhaize als bedrijf al lang bewonderd en ik ben verheugd dat ik deel mag uitmaken van een team dat zich inzet voor het leveren van producten en diensten van hoge kwaliteit aan miljoenen klanten in Europa en Indonesië”, zegt Sarrailh. “Net als Ahold Delhaize hecht ik veel waarde aan diversiteit in teams en ik kijk ernaar uit om de verschillende lokale merken die onder de paraplu van de onderneming vallen te leren kennen en contact te leggen met de mensen en gemeenschappen. Elk merk heeft zijn eigen unieke sterke punten en uitdagingen, en ik sta te popelen om meer te leren over hoe ze werken en wat hen succesvol maakt.”

Frans Muller, ceo van Ahold Delhaize, zei: “Ik ben verheugd dat Claude onze onderneming komt versterken. Hij is een doorgewinterde executive met een brede internationale staat van dienst en een passie voor retail, klantinnovatie en mensen. Hij brengt uitgebreide commerciële ervaring mee in de voedingsindustrie en een schat aan kennis als het gaat om het leiden van teams en transformatiestrategieën. Zijn internationale achtergrond met diepgaande expertise op gebieden als sourcing, digital, omnichannel retail business past uitstekend bij Ahold Delhaize en onze geweldige lokale merken in Europa en Indonesië. We kijken ernaar uit om hem te verwelkomen.”

Bron: Levensmiddelenkrant