plc_tesco_pan_asian_pf.jpg De fingerfoodlijn van Tesco kreeg een Aziatische make-over

Buitenland

Cocktailworstjes maken plaats voor gyoza’s

WELWYN GARDEN CITY – Exotische bao buns, gyoza’s en teriyaki-sticks zijn de favoriete partysnacks dit jaar. De traditionele Britse klassiekers maken baan voor de trendy oosterse smaken van de Thaise, Chinese, Japanse, Vietnamese en Indiase keuken.

Fabiana van de Paverd |

Tesco ziet dat klanten dit jaar het traditionele ‘fingerfood’ zoals kipvleugels en toast met garnalen, links laten liggen. Daarvoor in de plaats zie je de nieuwe favorieten als yakitori-kipkebabs, Vietnamese garnalenpannenkoekjes, teriyakizalmsticks en katsu-kiphapjes, omdat klanten op zoek zijn naar spannende manieren om hun gasten te verrassen. Volgens een marktonderzoek van Mintel groeiden de pan-Aziatische keukens van Japan, Thailand en Vietnam met bijna 17 procent in twaalf maanden, sneller dan het gevestigde Indiase, Chinese en Mexicaanse eten.

"Pan-Aziatische snacks favoriet tijdens feestdagen"

Bij Tesco steeg de vraag naar pan-Aziatisch eten zo hard, dat sushi zelfs de gerookte zalmsandwich van de troon stootte, lang de meest gewilde Britse lunchtraktatie. De verkoop van sushi nam dit jaar toe met 90 procent. Door de grote vraag heeft de supermarkt zijn feestelijke hapjeslijn een Aziatische make-over gegeven. Tesco meent hiermee in te spelen op de smaak van het moment. “Door de grote vraag naar onder andere pokébowls en sushiboxmenu’s stelde ons team van chefs een serie populaire Aziatische minihapjes samen, de kroon op elk feestje.”

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.