gvo-240201-068-bewerkt kopie klein.jpg Lisa van der Linden is 1ste redacteur

Columns

Commentaar: Wat leg jij erop?

De supermarkten liggen er weer vol mee: barbecueproducten. Van worstjes en spareribs tot accessoires. Niet eerder viel mij op hoe groot het barbecue-assortiment eigenlijk is. Misschien omdat ik ook nooit barbecue, maar daar is de laatste weken verandering in gekomen.

Lisa van der Linden |

Nu we thuis een barbecue hebben, is er een wereld voor mij opengegaan. Ik moet zeggen: we zijn nog wel lerende. Gelukkig geeft mijn collega Guido (dol op barbecueën) altijd tips. Het hebben van een barbecue resulteert erin dat ik ook meer inspiratie opdoe wat recepten betreft. Zeker omdat ik geen vlees en vis eet, vind ik het leuk om iets anders te doen dan een vleesvervanger. Internet staat gelukkig vol met leuke ideeën en ook uit het verhaal van Ralph de Kok (pagina 10) kan ik veel inspiratie halen. De BBQ-Baas, zoals hij zichzelf noemt, vertelt over de laatste trends.
Er ligt in de supermarkten al heel veel barbecue-assortiment als het gaat over vlees. Dat is voor velen niet meer weg te denken. Maar ik zie nog weinig suggesties op de winkelvloer om op de barbecue bijvoorbeeld aardappeltjes te maken. Of een groentegerecht. Daar liggen – denk ik – nog wel kansen.
Daarnaast is de redactie voor deze editie in het diepe gesprongen. We hebben namelijk plantaardig vlees van Beyond Meat geproefd. Ik kan wel zeggen dat ik een hoop vleesvervangers heb geproefd in de afgelopen 16 jaar en ze zijn echt niet allemaal even lekker. Ik had daarom niet al te hoge verwachtingen. Onze bevindingen lees je op pagina 8-9.
Nu ben ik wel benieuwd: wat leg jij op de barbecue?

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.