kipleckere salade.png

Introducties

De Vegetarische Slager introduceert iconische broodsalades

ROTTERDAM – De Vegetarische Slager heeft twee iconische broodsalades in een plantaardige variant op de markt gebracht: de vegan Blij Ei & Speck Salade en vegan Kipleckere Samba Salade. De twee salades zijn gemaakt met ‘het nieuwe vleesch’ van De Vegetarische Slager en moeten de dierlijke variant evenaren in smaak, structuur en voedingswaarden.

Redactie |

De komst van de nieuwkomers is volgens de fabrikant het antwoord op de groeiende vraag van de consument naar meer plantaardig broodbeleg. “Met onze Blij Ei & Speck Salade en Kipleckere Samba Salade willen we vleesliefhebbers de mogelijkheid geven om als vanouds van deze iconische producten te genieten, maar nu plantaardig. De Blij Ei & Speck Salade is romig en heeft de smaak van ei en het rokerige van spek. Daarnaast is de Kipleckere Samba Salade niet te onderscheiden van de lichtpittige kip-samba smaak die nu zo populair is“, aldus Robin Fafié, new business development manager.

Vleesidentiek
Naast de bepalende rol die smaak speelt, is bij de ontwikkeling ook gelet op de kwaliteit van de samenstelling en de voedingswaarden. “De smaak staat altijd voorop: dat is de reden waarom consumenten vlees niet willen missen. Die moet dus zo vleesidentiek mogelijk zijn. Verder komen de voedingswaarden overeen met de dierlijke variant én zijn de salades vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Met deze broodsalades creëren we dus een win-win bij het ontbijt, de lunch of het borrelmoment: een positieve impact voor de dieren én je hoeft niets te laten schieten qua smaak en voedingswaarden”, aldus Fafie.

Bron: Levensmiddelenkrant