Dirk Too Good To Go.png

Formules

Dirk start samenwerking met Too Good To Go

ALPHEN AAN DEN RIJN – Na een succesvolle pilot heeft Dirk van den Broek haar krachten nu definitief gebundeld met anti-voedselverspillingsapp Too Good To Go. Vanaf vandaag bieden alle 131 Dirk-winkels een Magic Box en een Brood Box aan, bestaande uit producten die anders weggegooid zouden worden.

Redactie |

Klanten kunnen via de Too Good To Go-app zien op welke locaties van Dirk die dag boxen beschikbaar zijn. Vervolgens bestel en betaal je de box in de app, om deze daarna op een gegeven tijdstip op te halen in de desbetreffende winkel. Welke producten er in de box zitten is afhankelijk van wat er die dag in de winkels overblijft.

Impact

Uwe Saueressig, manager kwaliteit en duurzaamheid bij Dirk, is enthousiast over de samenwerking: “Bij Dirk vinden we het zonde om producten die nog van goede kwaliteit zijn weg te gooien. Daarom zoeken we constant naar nieuwe initiatieven en samenwerkingen om voedselverspilling verder terug te dringen. Zo werken we al samen met de Voedselbank en Stichting Voedselsurplus en prijzen we producten met een naderende THT-datum af, zodat het aantrekkelijk wordt om deze producten alsnog te kopen. Door hier nu de Too Good To Go-boxen aan toe te voegen, redden we nog meer producten van de prullenbak en maken we samen impact”, aldus Saueressig. “We zijn ontzettend blij dat Dirk, een belangrijke speler in het retaillandschap, prioriteit geeft aan het terugdringen van voedselverspilling. We kijken ernaar uit om met Too Good To Go een significante bijdrage te gaan leveren aan het behalen van hun doelstellingen en daarmee samen de CO₂-uitstoot in de voedselketen terug te dringen”, voegt Geertje Zeegers, country manager Too Good To Go, toe.

Eerder besteedde Levensmiddelenkrant al aandacht aan de pilotsamenwerking van Dirk en Too Good To Go.

Bron: Levensmiddelenkrant