albertheijndoppervirginiaenmarit1.jpg Virginia Yanquilevich, CEO Dopper en Marit van Egmond, CEO Albert Heijn, nemen de eerste Dopper Water Tap in gebruik

Formules

Eerste Dopper Water Tap bij AH

ZAANDAM – Albert Heijn heeft in samenwerking met Dopper de eerste slimme watertap in een AH-vestiging in gebruik genomen. Uit deze Dopper Water Tap kunnen klanten en voorbijgangers gratis kraanwater tappen in hun eigen hervulbare fles. De taps komen in AH-vestigingen in de buurt van scholen of andere druk bezochte plekken. De supermarkt denkt de taps in 250 winkels te kunnen plaatsen.

Redactie |

De slimme tap van Dopper werd vorig jaar ontwikkeld om het voor iedereen makkelijker te maken om drinkwater te kunnen drinken. Op het interactieve scherm is te zien hoeveel plastic er wordt bespaard door het gebruik van hervulbare flessen. Op Google Maps houdt Dopper bij waar er watertaps zijn.

Drinkwater
Virginia Yanquilevich, ceo Dopper: "Het meenemen en hervullen van je herbruikbare waterfles als je de deur uitgaat, zou net zo gewoon moeten zijn als het meenemen van je sleutels en telefoon. Zeker in Nederland, waar schoon drinkwater direct uit de kraan komt. Met het plaatsen van de Dopper Water Taps maakt Albert Heijn het voor consumenten makkelijker, leuker en voor de hand liggend om te kiezen voor herbruikbaar. Door de taps op drukbezochte winkellocaties te plaatsen, vergroten we de vindbaarheid van plekken waar je je fles kunt bijvullen en hopen we miljoenen mensen te inspireren zich aan te sluiten bij onze strijd tegen wegwerpplastic."

Bron: Levensmiddelenkrant