cow-1374685_1920.jpg

Fabrikanten

Eerste veehouder met twee sterren Beter leven keurmerk

MAASSLUIS –Kees Schutte uit Agelo heeft als eerste veehouder het twee sterren Beter Leven keurmerk voor zuivelproducten ontvangen van de Dierenbescherming. Het keurmerk waarborgt de integrale duurzaamheid bij de productie van de zuivelproducten. De volle melk van Schutte, die is aangesloten bij Mijn Melk, is vanaf deze week bij Jumbo onder de Direct van de Boerderij-zuivellijn.

Redactie |

Om voor het twee sterren Beter Leven keurmerk voor zuivel in aanmerking te komen moeten de koeien minimaal 150 dagen per jaar, acht uur per dag in de wei rondlopen. De normen voor het keurmerk komen uit een samenwerking tussen de Dierenbescherming als keurmerkeigenaar, Natuur & Milieu en Vogelbescherming Nederland. “Melkveehouder Kees Schutte laat zien dat bescherming van milieu, natuur en dierenwelzijn hand in hand kunnen gaan met een gezond boerenbedrijf. Een mooie stap naar een natuurinclusieve, groene toekomst”, aldus Rob van Tilburg, directeur programma’s bij Natuur & Milieu.

Landschap
“Het twee sterren Beter Leven keurmerk daagt ons nog meer uit het landschap en de boerderij als een geheel te zien. Boeren is immers meer dan een koe in de wei”, vertelt veehouder Schutte. “Het is mooi te zien hoe intrinsiek gemotiveerd boer Kees is om flinke stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn. Vanuit Jumbo volgen we dergelijke initiatieven op de voet en ondersteunen we graag waar mogelijk. We zijn dan ook trots dat we de eerste 2 sterren zuivel in onze schappen hebben liggen”, aldus Bart Hovens, lead assortimentsmanager zuivel bij Jumbo.

Bron: Levensmiddelenkrant