urbani_truffels24843.jpg

Fabrikanten

Enrico Food Group neemt Fred de Leeuw BV over

WEESP – Enrico Food Group, bekend van onder andere de merken Bertoli en Jean Bâton, neemt alle aandelen van Fred de Leeuw BV over van de eigenaren Daan en Barbara Witteveen. Fred de Leeuw BV is de distributeur van truffelleverancier Urbani Tartufi uit Italië.

Redactie |

De drie bedrijven werken al lang samen. De truffels voor de truffelmayonaise van Jean Bâton worden door Fred de Leeuw/Urbani Nederland geleverd. Enrico Food doet de distributie en commercie van de consumentenproducten van Urbani naar de grootschalige retail. Daan Witteveen is na de overname aangebleven als directeur van Fred de Leeuw en heeft zitting genomen in het managementteam van Enrico. Witteveen wordt gezien als de truffelexpeert in Nederland, ook door de jarenlange samenwerking met Urbani Tartufi, de grootste truffelleverancier ter wereld.

Ontwikkeling
Robin Heetkamp, algemeen directeur bij Enrico Food Group: “Truffels, en producten met truffel, worden steeds populairder in Nederland. In de horeca, maar zeker ook bij consumenten. Fred de Leeuw - Urbani Nederland werkt daar al vele jaren aan. Ook Jean Bâton Truffelmayonaise heeft in deze ontwikkeling een rol gespeeld. We werken al heel lang, intensief en prettig samen, zowel met Daan en Barbara, als met de familie Urbani. Het samengaan van beide bedrijven is een logische vervolgstap en past in onze groeiambities. Van daaruit kunnen we verder bouwen aan de populariteit van truffel in Nederland.”

Truffel-expertise
Daan Witteveen, directeur van Fred de Leeuw: “Als grote liefhebbers van truffels zijn we in 2012 aan het truffelavontuur begonnen met de overname van het bedrijf van Fred en Yolanda de Leeuw. Enthousiast en vol vertrouwen hebben zij destijds hun truffel-expertise met ons gedeeld. Ook hebben zij ons geïntroduceerd bij de familie Urbani in Italië, waar we in de loop van de jaren onderdeel zijn geworden van de familie. De afgelopen 10 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste truffelleverancier in de Nederlandse markt. We bedienen de horeca, groothandel, detailhandel en onderhouden goede relaties met fabrikanten in de voedingsmiddelenindustrie. Smaak en kwaliteit staan bij ons altijd voorop. Al jaren werken we nauw samen met Enrico Food Group, we hebben veel raakvlakken in manier van denken. Deze stap schept nieuwe mogelijkheden en een stabiele basis voor de toekomst. Wij hebben er enorm veel zin en vertrouwen in.”

Bron: Out.of.Home Shops / Levensmiddelenkrant