Euro Pâtisserie overgenomen door sectorgenoot

TWELLO- Het Nederlandse Euro Pâtisserie uit Twello wordt overgenomen door het Belgische Biscuiterie Seghers uit Temse. Beide koekjesbakkerijen maken gebak voor de huismerken van grote retailers. 

Lisa van der Linden |

Biscuiterie Seghers komt door deze overname in de top 10 van koekjesmakers in de Benelux. “Onze relatie met Biscuiterie Seghers is al jarenlang bijzonder goed. We zijn ook erg complementair, zowel qua producten als qua afzetmarkten. Daarom is dit voor ons de ideale partij om onze activiteiten voort te zetten. De toekomst ziet er bijzonder goed uit, we zijn zeker dat we op deze manier ook de volgende jaren kunnen blijven groeien”, zegt Frits Veldwijk van Euro Pâtisserie in een persbericht.   

Koekjes
Biscuiterie Seghers produceert in Temse op 5 productielijnen verschillende soorten industrieel gebak, zoals mergpijpjes, kokosrotsjes, mini swiss rolls, swiss rolls en taarten. Euro Pâtisserie maakt in Apeldoorn en Spijkenisse op 15 productielijnen vooral roomboter bladerdeegkoekjes (hartig en zoet), roomboter koekjes en kleine margarinekoekjes. Het gebak wordt geproduceerd voor en verpakt als huismerk voor de meest vooraanstaande retailers in de hele wereld. De productielijnen blijven na de overname op dezelfde locaties behouden. De naam Euro Pâtisserie blijft ook bestaan.

Jaaromzet
De aandelen van Euro Pâtisserie komen voor 100% in handen van Biscuiterie Seghers. Frits Veldwijk, directeur van Euro Pâtisserie, blijft nog enkele jaren aan boord van de groep, om met zijn ervaring de koers mee te helpen bepalen. De nieuwe groep is goed voor een gezamenlijke jaaromzet van ruim 85 miljoen euro. Dankzij de overname moet tegen 2020 de grens van honderd miljoen omzet bereikt worden. De nieuwe groep heeft zeventig medewerkers in België en nog eens 250 in Nederland. Alle medewerkers kunnen in dienst blijven. De dagelijkse leiding is in handen van de broers Joris en Pascal Seghers.

Buitenland
Met de overname door Biscuiterie Seghers van Euro Pâtisserie kan nu een nog groter afzetgebied worden bereikt. Vanuit België vertrekken de koekjes naar ruim 15 landen, hoofdzakelijk in Europa. De koekjes die in Nederland worden gebakken zijn in 40 (andere) landen terug te vinden, en dan vooral in Engeland en Duitsland.

Bron: Levensmiddelenkrant

seghers-a900x525.jpg