HannoDeVries-20230311-NieuwwarehouseTrunkrs-web-9.jpg

Formules

Foodbezorgdienst Trunkrs verhuist naar Woerden

WOERDEN - Trunkrs, marktleider in snelle bezorging in Nederland en België, zet een grote stap voorwaarts. Om de verwachte groei van 50% in 2024 te faciliteren verhuist het Utrechtse bedrijf naar een groter sorteercentrum in Woerden.

Redactie |

Op de nieuwe locatie in Woerden kan Trunkrs haar dienstverlening flink uitbreiden. Zo kan de bezorgdienst minimaal twee keer zoveel pakketten per uur sorteren. Ook zijn er mogelijkheden om goederen op te slaan voor webshops. Dit alles gebeurt, volgens het bedrijf, in een extreem goed beveiligde omgeving.

“We groeien uit onze voegen in ons huidige sorteercentrum. En met de verwachte groei voor het komende jaar is het tijd voor een volgende stap,” zegt Jan Wijn, ceo van Trunkrs. “Deze verhuizing is een mijlpaal voor Trunkrs en wat ons betreft een helder signaal dat steeds meer webshops zich realiseren dat klantgerichte en duurzame bezorging de toekomst is.” Wijn vervolgt: “Aan duurzaamheid werken we door continu te kijken naar mogelijkheden om de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en optimaal gebruik te maken van bestaande middelen. Trunkrs streeft ernaar om tegen 2025 volledig emissievrij te bezorgen."

Gedeeld sorteercentrum
Trunkrs stelt zijn nieuwe sorteercentrum in Woerden open voor gebruik door andere koeriersbedrijven. “Dit initiatief, wat niet vaak voorkomt in Nederland, vermindert de behoefte aan extra bezit en verlaagt de ecologische impact van de bezorgsector. Door deze ruimte te delen, wordt niet alleen de milieuvoetafdruk verminderd, maar wordt ook efficiënter gebruikgemaakt van bestaande infrastructuur”, aldus Trunkrs. “Daarnaast wordt er een nieuw sorteersysteem van Valor geïntroduceerd, het eerste in zijn soort dat in Nederland wordt geïnstalleerd. Dit systeem onderscheidt zich door zijn flexibiliteit, schaalbaarheid en circulaire eigenschappen.”

Over Trunkrs
Trunkrs biedt webshops snelle en betrouwbare bezorging in de “last mile”. Vanaf 2015 bezorgt Trunkrs in heel Nederland en inmiddels ook in België. Het hoofdkantoor van Trunkrs staat in Utrecht. 

Bron: Levensmiddelenkrant