Fotorepo: Picard rukt op naar noorden

ANTWERPEN – De diepvrieswinkels van het Franse Picard zijn sinds kort ook in Vlaanderen te vinden. De tiende Belgische winkel opende onlangs in Antwerpen. Levensmiddelenkrant ging kijken bij de formule die ingevroren food op traiteurniveau verkoopt.

Joost Agterhoek |

Op de hoek van een hippe modestraat wil Picard in een 150 vierkante meter vvo tellende winkel de Antwerpse klant verleiden. De opening op woensdag 23 oktober volgt op de komst van Picard naar Brasschaat en binnenkort naar Brugge. Jaarlijks moeten er tien tot twaalf vestigingen in België bijkomen. Plannen voor Nederland zijn er niet, maar de keten wil wel ‘gaan leren van de Noord-Belgische klant’, dichtbij de grens.

Kwaliteitseisen
Picard verkoopt in de Antwerpse winkel meer dan 1200 producten, variërend van kant-en-klaargerechten tot voorgerechten, desserts en basisproducten als agf, vlees en gevogelte. De inrichting is sterk gestileerd: witte wanden met oranje en zwarte kleuraccenten en veel signing van maaltijdmomenten en producten. Het gros van het assortiment (70 procent) wordt in Frankrijk geproduceerd, veel van de vis is MSC-gecertificeerd en producten mogen geen genetisch gemodificeerde ingrediënten of transvetten bevatten.

Selectie
De prijzen variëren per productgroep. Tien biefstukken voor 1 kilogram gaan mee voor 12,80 euro, twee kabeljauwhaasjes kosten 8,95 euro, een zak aardappelblokjes van 450 gram voor 1 euro en een tonijngratin voor 3,70 euro. Onder de naam Selectie van de maand zijn tijdelijke aanbiedingen samengebracht. Afrekenen kan bij twee kassa’s. Picard staat zich voor op personeel dat de klant adviseert en de boodschappen inpakt.

Bron: Levensmiddelenkrant

1_proeven_wrap_voorgerecht_resized_site.jpg