Jan Linders Roermond.jpg

Formules

Groen licht voor Jan Linders: Nog vier winkels naar Jumbo

NIEUW BERGEN – Jan Linders heeft groen licht gekregen voor de overname van tien Albert Heijn-winkels. Wel moeten vier winkels, in Beek, Heerlerheide, Roermond en Swalmen, worden verkocht. Hierover heeft Jan Linders overeenstemming bereikt met Jumbo.

Redactie |

Jan Linders maakte eerder dit jaar al bekend dat de vestiging in Roggel geen onderdeel wordt van de Jan Linders franchiseorganisatie. Martijn Snoep, bestuursvoorzitter van de ACM, laat weten dat consumenten in de eerdergenoemde steden te weinig keuze overhouden om hun dagelijkse boodschappen te doen. “Verschillende supermarkten moeten met elkaar concurreren om de gunst van de klant met hun assortiment, prijzen en service. Daarom hebben we gekeken wat de mogelijke gevolgen zouden zijn voor consumenten van de samenwerkingsovereenkomst tussen Albert Heijn en Jan Linders”, licht Snoep toe.

Nieuwe werkgever
Ferry Moolenschot, algemeen directeur van Jan Linders, reageert op de uitkomst van de ACM: “Wij gaan met pijn in ons hart afscheid nemen van deze vier winkels, maar bovenal van de collega’s die hier werken. We hebben vertrouwen dat we in Jumbo een goede nieuwe werkgever voor hen hebben gevonden. We zullen ons inzetten om tot aan de verbouwing klanten in een fijne winkel te verwelkomen.” Ton van Veen, ceo van Jumbo voegt toe: “Ook de overname van deze vier nieuwe winkels past uitstekend in onze groeiambities. Alle medewerkers komen mee over en zijn welkom binnen de steeds grotere Jumbo familie. Ik wil hen dan ook langs deze weg alvast een warm welkom heten.” 

De overname van de winkels is nog onder voorbehoud van het advies van de ondernemingsraden en er moet nog goedkeuring komen vanuit de ACM. 

Bron: Levensmiddelenkrant