Frans-van-Engelen-commercieel-directeur-van-HAK-horizontaal.png Foto: Hak

Fabrikanten

Hak benoemt Frans van Engelen tot commercieel directeur

GIESSEN – De nieuwe commercieel directeur van Hak is Frans van Engelen. Hij start 18 maart en volgt Arjen van Strien op. Ook treedt Van Engelen toe tot de directie. Hij heeft ervaring opgedaan bij onder meer FrieslandCampina en Mars Nederland.

Redactie |

Bij FrieslandCampina was Engelen customer development director en in die functie gaf hij leiding aan het commerciële team dat verantwoordelijk was voor Albert Heijn, Aldi en Lidl. Bij Mars was hij verantwoordelijk voor diverse strategische vraagstukken. 

Missie
Bij Hak gaat Van Engelen zich richten op het verkennen van de groeimogelijkheden voor het bedrijf in binnen- en buitenland, door het realiseren van nieuwe initiatieven in bestaande markten en het aanboren van nieuwe markten, klantgroepen en kanalen. “Hak wil groeien om positieve impact te maken op belangrijke uitdagingen in de maatschappij op het gebied van groenteconsumptie, de eiwittransitie en de verduurzaming van de landbouw. Hak speelt hier enorm goed op in door te pionieren met een duidelijke missie: zoveel mogelijk mensen helpen om meer groenten en peulvruchten te eten. Ik kijk ernaar uit om hier met het hele team een mooie bijdrage aan te leveren”, laat de nieuwe commercieel directeur weten.

Versnelling
Hak ceo, Nicole Freid, kijkt uit naar de samenwerking. “Onze ambitie is om met ons team te zorgen voor versnelling van onze groei met groenten en peulvruchten in onze bestaande- en nieuwe kanalen en markten. Frans is met zijn intrinsieke motivatie, ruime commerciële ervaring en zijn ondernemende karakter een waardevolle toevoeging aan het team, waarmee we klaar zijn voor de volgende stap.”

Bron: Levensmiddelenkrant 

Lees meer over: