Hein Schumacher-unilever.jpg

Fabrikanten

Hein Schumacher nieuwe ceo Unilever

LONDEN – Levensmiddelengigant Unilever heeft Hein Schumacher benoemd tot de nieuwe chief executive officer. Hij begint op 1 juli 2023, na een maand inwerken. Hij volgt Alan Jope op, die vorig jaar te kennen gaf het bedrijf na 37 jaar te gaan verlaten.

Redactie |

Schumacher is op dit moment ceo bij FrieslandCampina en was al non-executive director bij Unilever sinds oktober vorig jaar. Hij heeft een financiële achtergrond en begon zijn carrière in dit vak bij Unilever. Hierna stapte hij over naar Ahold om vervolgens naam te maken bij Heinz in Azië. In 2014 kwam Schumacher in dienst bij FrieslandCampina als cfo om drie jaar later de rol van ceo op zich te nemen.

“Ik ben verheugd dat ik ben aangesteld om Unilever te leiden. Het is een bedrijf met een indrukwekkende wereldwijde voetafdruk, een sterk merkenportfolio, een getalenteerd team en een benijdenswaardige reputatie als leider op het gebied van duurzaamheid”, zegt Schumacher. “In de tijd dat ik in het bestuur zit, ben ik alleen maar meer overtuigd door de kracht van Unilevers fundamenten en haar duidelijke groeipotentieel. Ik zal zeer gefocust zijn op het samenwerken met het Unilever-team om een ​​stap omhoog in het bedrijfsleven te realiseren, aangezien we de miljarden mensen over de hele wereld bedienen die haar producten elke dag gebruiken."

Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen van FrieslandCampina: “Hein Schumacher heeft FrieslandCampina succesvol door een belangrijke transformatiefase geloodst. In vaak erg uitdagende omstandigheden leidde hij de onderneming, volledig gefocust op een duurzaam en toekomstbestendig FrieslandCampina. We zien hem met spijt vertrekken en wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe positie.”

Unilever-voorzitter Nils Andersen zei: “We zijn verheugd Hein te verwelkomen als onze nieuwe chief executive, na een uitgebreid, wereldwijd zoekproces. Hein is een dynamische, waardengedreven zakelijk leider met een diverse achtergrond van ervaringen en een uitstekende staat van dienst van levering in de wereldwijde consumptiegoederenindustrie. Ik wil ook graag van de gelegenheid gebruik maken om Alan Jope te bedanken voor zijn leiderschap bij Unilever. De wijzigingen die hij heeft aangebracht in de strategie, structuur en organisatie van het bedrijf verlaten Unilever veel beter gepositioneerd voor succes.”

FrieslandCampina gaat met spoed op zoek naar een nieuwe ceo voor het zuivelbedrijf.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops