RKP_HelloFresh_Windmill_069 (002).jpg The Windmill in het Engelse Derby. Foto: HelloFresh UK

Buitenland

HelloFresh opent nieuw dc in de UK

DERBY – Maaltijdboxenleverancier HelloFresh heeft in het Verenigd Koninkrijk een nieuw, volledig geautomatiseerd distributiecentrum geopend. De locatie met de naam The Windmill werd met het doorknippen van een lint in gebruik genomen. HelloFresh UK ceo Adam Park en lokaal parlementslid Pauline Latham verrichtten de ceremonie.

Redactie |

The Windmill in de plaats Derby is een van de meest duurzame productiefaciliteiten in het land. Er wordt regenwater afgevangen, er staan zonnepanelen op het dak en de energievoorziening wordt verzorgd door het terugwinnen van warmte uit de koelsystemen en dat te gebruiken om water en kantoren te verwarmen. Het pand heeft een ‘excellent’ bij BREEAM en haalt 100% van zijn energie uit vernieuwbare bronnen. Bij het pand zijn oplaadpalen voor auto’s, de lokale bussen hebben hun schema aangepast aan de werktijden in de faciliteit en er is een fiets-naar-het-werk project om de lokale uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Het dc biedt op dit moment werk aan ongeveer 300 mensen. Het bedrijf verwacht de komende maanden nog verder te groeien en banen te creëren als de productie wordt opgevoerd. De geautomatiseerde technologie zorgt ervoor dat dat er meer menu-opties komen voor klanten en ook meer personalisatie mogelijk is, zoals het vervangen van vlees door plantaardige alternatieven en het variëren van portiegrootte.

RKP_HelloFresh_Derby_Press_016 (002).jpg Ceo Adam Park (links) en parlementslid Pauline Latham Foto: HelloFresh UK

Talentenpool
"We zijn verheugd om ons grootste en meest geavanceerde Europese distributiecentrum - The Windmill - hier in Derby te openen”, zei ceo Park bij de opening. “We hebben meer dan twee jaar geïnvesteerd om onze nieuwste geautomatiseerde productietechnologie in Derby te bouwen, vooral vanwege de ongelooflijk diverse en bekwame talentenpool. Deze locatie en de baanbrekende technologie zullen het mogelijk maken om met grote complexiteit in onze productie om te gaan, zodat we onze klanten nog meer keuze kunnen bieden. Tegelijkertijd creëren we honderden banen en kansen voor getalenteerde mensen in de lokale omgeving om vaardigheden en carrières op te bouwen in een groeiende ruimte. De geweldige connectiviteit van Derby betekent ook dat we onze klanten in het Verenigd Koninkrijk een nog betere leveringservaring kunnen bieden: tachtig procent van de klanten bevindt zich nu binnen vier uur rijden van waar het product wordt gemaakt. Al met al zijn we verheugd om in Derby te zijn en kijken we ernaar uit om bij te dragen aan deze geweldige gemeenschap terwijl we samenwerken aan een spannende reis van groei en innovatie die we hebben gepland voor HelloFresh en Green Chef in het Verenigd Koninkrijk."

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops