513749-DSC_2760 (1)-d1923d-original-1700488501.jpg

Introducties

Hertog Jan onthult Grand Prestige Vatgerijpt 2023

ARCEN – De smaken van de jaarlijkse Grand Prestige Vatgerijpt bieren van Hertog Jan zijn onthuld. Het is alweer de zevende editie en dit jaar is meesterbrouwer Micha Peute afgereisd naar Latijns-Amerika om vaten te verzamelen waar het bier in is gerijpt.

Redactie |

Deze editie van Hertog Jan Grand Prestige Vatgerpijpt is geïnspireerd door een viertal iconische Latijns-Amerikaanse dranken: Braziliaanse Cachaça, Caraïbische Rhum Agricole, Mexicaanse Reposado Tequila en Mezcal. Met een historie die soms meer dan zeven eeuwen teruggaat, zijn deze dranken stuk voor stuk onderdeel van lokaal cultureel erfgoed, en onlosmakelijk verbonden met plaatselijke tradities, gebruiken en rituelen.

Uitgesproken
“Persoonlijk vind ik dit misschien wel de meest uitgesproken creatie tot nu toe”, vertelt Micha. “De afstand tussen onze Limburgse brouwerij en de Latijns-Amerikaanse distilleerderijen lijkt op het eerste gezicht heel groot, maar de toewijding en vakmanschap zijn identiek. Die bijzondere connectie brengen we samen in het brouw- en rijpingsproces, en dat heeft geresulteerd in de meest temperamentvolle Vatgerijpte Grand Prestige serie tot nu toe. Het is een boeket van vier unieke bieren geworden die recht doet aan de gedeelde liefde voor ambacht en smaak die we overal in Latijns-Amerika hebben gezien.”

Verkoop
Op dinsdag 5 december gaat de Grand Prestige Vatgerijpt 2023 online in de verkoop. Deze is vanaf 12:00 uur verkrijgbaar via de online brouwerijwinkel van Hertog Jan. Voor bierliefhebbers die niet kunnen wachten, zijn de bieren op zaterdag 2 en zondag 3 december al te verkrijgen in de brouwerijwinkel in Arcen. De prijs van een fles Vatgerijpt (75cl) is €32,50, en de verschillende varianten zijn ook in een set van vier verkrijgbaar voor €130,-.

Bron: Levensmiddelenkrant