hoogvliet theresiakerk.jpg Illustratie Kavel Vastgoed

Formules

Hoogvliet bouwt kerk om tot supermarkt

DEN HAAG – De Theresiakerk in Den Haag wordt omgebouwd tot Hoogvliet supermarkt. De kerk, gebouwd in 1931, staat in de wijk Rustenburg-Oostbroek. Naast de supermarkt komt er een ruimte voor een maatschappelijke functie die later nog wordt ingevuld. Op deze manier kan het voormalige kerkgebouw worden behouden voor de buurt en de stad.

Redactie |

De kerk werd al meerdere jaren niet meer gebruikt. In 2019 waren er plannen om in ieder geval een deel van de kerk te slopen voor nieuwbouw van appartementen en een nieuwe supermarkt. De Haagse gemeenteraad besloot echter voor behoud van het gebouw. Daarop werd een plangroep opgericht bestaande uit betrokken inwoners en organisaties uit de wijk, die samen met de projectontwikkelaar een plan moest bedenken. Dat plan is nu zo goed als compleet.

1.1-Nieuw.jpg

De supermarkt krijgt een oppervlakte van 1050 vierkante meter. De glas-in-loodramen blijven behouden en in de supermarkt blijft het plafond met de gewelven zichtbaar. Onder de kerk komt een parkeergarage en een inpandige laad-en-losruimte voor de winkel. De huidige pastorie aan de linkerkant van het kerkgebouw moet wijken voor de ingang van de parkeergarage. Er komt op dezelfde plek een gelijkend gebouw met op de bovenste twee verdiepingen appartementen. De verbouwing gaat lang duren. Hoogvliet verwacht ergens in 2025 de deuren te kunnen openen.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: