Nick Houshower - Managing Director EQ en Frank Hessing - CEO Hessing.jpg Nick Houshower (managing director EQ) en Frank Hessing (ceo Hessing)

Fabrikanten

Investeerder EQ gaat Hessing versterken

ZWAAGDIJK-OOST – Equilibrium Capital (EQ) is per 25 mei 2023 toegetreden als minderheidsaandeelhouder van Hessing. Met de komst van EQ, dat meer dan € 1,5 miljard aan vermogen beheert, stelt Hessing haar positie in de markt te versterken en een belangrijke stap richting duurzame en internationale groei te zetten. Die stap zette het familiebedrijf eerder al in, met de bouw van de nieuwe duurzame Groente VersFabriek in Greenport Venlo en het consolideren van alle gesneden fruit-activiteiten in de verbouwde Fruit VersFabriek in Schwalmtal.

Renée Salome |

Hessing en EQ gaan nu samen onder meer de mogelijkheden van sla-productie en -verwerking in kassen onderzoeken om duurzame oplossingen te bieden. Ceo Frank Hessing: ziet het als persoonlijke doelstelling om Hessing klaar te stomen voor de volgende generatie. “De afgelopen jaren heeft Hessing sterk ingezet op uitbreiding van haar activiteiten, automatisering, ontwikkeling van de organisatie en verduurzaming. De ondersteuning van een sterke financiële partner als EQ helpt om onze duurzame groeistrategie te versnellen, zowel in Nederland als de rest van Europa”, aldus de ceo. De meerderheid van de aandelen blijft in handen van de familie en de directie van het groente- en fruitverwerkingsbedrijf blijft ongewijzigd.

Bron: Levensmiddelenkrant