Wooster-Cabin-alternative.jpg-1536x904.jpeg Foto: Caribou Coffee

Fabrikanten

JDE Peet’s sluit langdurige overeenkomst met Caribou

AMSTERDAM – JDE Peet’s, het moederbedrijf van onder andere Douwe Egberts en Senseo, heeft een langdurige overeenkomst gesloten met de Amerikaanse koffieproducent en uitbater van koffiezaken Caribou. In de overeenkomst krijgt JDE Peet’s een licentie om wereldwijd Caribou-koffieproducten voor consumenten en de handel te produceren, vermarkten en verkopen.

Redactie |

JDE Peet’s neemt tevens de branderij in de Amerikaanse stad Minneapolis over. Verder is overeengekomen dat JDE Peet’s koffieproducten voor de verkoop gaat leveren aan de meer dan 800 Caribou-zaken in elf landen. De transactie is 260 miljoen dollar waard. Hiermee krijgt JDE Peet’s een sterk platform om zijn activiteiten in Noord-Amnerika uit te breiden.

Koffieliefhebbers
“We zijn erg blij met deze samenwerking, die Caribou toevoegt aan ons bestaande portfolio van premiummerken die we distribueren, waaronder Peet's, Stumptown, Intelligentsia en L'OR, om meer koffieliefhebbers in Noord-Amerika te bedienen. Caribou is een iconisch merk met uitstekende faciliteiten en we zullen de sterke merkwaarde aanvullen met de distributie- en innovatiecapaciteiten van JDE Peet om onze aanwezigheid te versterken en meer koffieliefhebbers te bedienen op de grootste koffiemarkt ter wereld”, aldus Fabien Simon, ceo van JDE Peet's. “We heten een nieuw team van getalenteerde medewerkers van harte welkom in de familie van JDE Peet en kijken ernaar uit om hun expertise en inzichten in onze activiteiten te integreren. We zullen nauw samenwerken met het Caribou-team aan de voortdurende ontwikkeling van producten van het Caribou-merk, terwijl Caribou zijn activiteiten in de Verenigde Staten en daarbuiten blijft uitbreiden.”

Groeitraject
“Deze transactie bevestigt het succes van meerdere bedrijfsplatformen die ons team de afgelopen jaren heeft opgebouwd, en JDE Peet's beschikt over de juiste middelen, expertise en team om zijn groeitraject voort te zetten”, aldus John Butcher, president en ceo van Caribou Coffee. “Tegelijkertijd zal de transactie Caribou Coffee in een sterkere positie achterlaten om te doen waar we goed in zijn: gasten voorzien van heerlijke producten geserveerd naast een bekroonde klantervaring. JDE Peet's deelt onze toewijding aan verantwoorde inkoop en hoge kwaliteitsnormen, en we zijn verheugd om met hen samen te werken om het bereik van ons legendarische merk uit te breiden terwijl we onze erfenis van consistentie en kwaliteit behouden.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops